Ullikka

Osaston kesäpaikka Ullikka on aikoinaan Juho Pohjoiselle erotettu tilus Pekkalan Kartanon entisestä rälssitilasta, jonka suuruus oli 0,0016 osaa eli 0,0008 manttaalia.

Tiluksen pinta-ala on 2 ha, josta viljelysmaata 0,787 ha, metsää 1,157 ha ja loput joutomaata.

Vuonna 1965 tiluksen osti Aarne Kuurila Juha Pohjoiselta. Ullikan nimikään ei alunperin ollut Ullikka, vaan Riikoli, mutta Ullikkajärven rannalla kun oltiin, niin päätettiin kesäpaikka ristiä Ullikaksi.

26.6.1968 pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa päätettiin allekirjoittaa kauppakirjat Kuurilan kanssa. Allekirjoitus tapahtui 4.7 1968.

Hankkeen rahoittamiseksi järjestettiin "LOTTERI arpajaiset", mutta pääosa rahoituksesta saatiin osastojen tekemistä lahjoituksista ja liikelaitosten tuesta. Myös yksittäiset osaston jäsenet tukivat hanketta lahjoituksin. Päärakennuksen ikää ei ole selvitetty, mutta vanha se kuitenkin on. Heti alkuaikoina alueelle rakennettiin rantasauna talkootyönä. Sen hankintaan osallistui paljon sen ajan urakointiyrityksiä.

Rantasaunassa saat makoisat löylyt. Saunasta löytyy myös takkahuone, jossa kukin voi makunsa mukaan grillata makkaraa tai jotain muuta grillattavaa. Saunaa ei voi lämmittää pakkasten aikana.
 

Ullikassa on pihakaivo, josta saa kantovesi päämökkiin, rantasaunalla saadaan kylmävesi pumpun avulla suoraan pesutiloihin. Alueella on käytettävissä kaksi ulkohuussia, ylhäällä ja alhaalla.

Käytettävissä on myös kaksi grilliä, toinen saunan ja toinen mökkien edessä. Alueella on paljon aktiviteettejä esim. lentopallokenttä, frisbeegolf-rata, tikkataulu, mölkky ja muita pihapelejä.

Alueella sijaitsee 3 mökkiä joista löytyy kerrossänky ja pieni ruokaryhmä. Mökeissä ei ole ruuanlaitto eikä säilytysmahdollisuutta.

Ullikkaa on viime vuosina perusparannettu runsaasti ja alueella on paljon uusittuja ja remontoituja tiloja. Päämökin lattia ja takka on uusittu vuonna 2016. Ranta-aluetta on paranneltu ja nyt alueella on oma hiekkaranta, joka tehtiin myös vuonna 2016. Päämökin katto uusittiin vuonna 2017 ja samalla rakennettiin uusi ja tilava kuisti. 


 

Ullikka-tiedustelut:

PUH: 050 559 6424

 

 


KARTTA